Yalancı Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Yalancı Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Çiğ Köfte

Yalancı çiğ köfte, günümüz mutfağında çiğ etin olası zararlarını minimize etmek amacıyla hazırlanmış olup, geleneksel çiğ köfteye alternatif olarak özellikle gençler arasında yaygın bir şekilde tüketilmektedir. Bu yiyecek, yeni bir fast food akımı yaratmıştır ve neredeyse her köşe başında bir yalancı çiğ köfteci görmek mümkündür. Hazırlanma ve muhafaza koşullarından emin olamadığımız hazır satılan yalancı çiğ köfteyi tüketmek yerine, evde kolayca hazırlanabilecek hızlı ve pratik bir yemek olduğu için evde yapılanları tercih etmek daha sağlıklıdır.

Yalancı Çiğ Köfte Malzemeleri

  • 2,5 su bardağı ince esmer köftelik bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 paket et bulyon
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 küçük boy rendelenmiş ve suyu sıkılmış kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 tutam isot biberi
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı ketçap (Acı sevenler için acılı olabilir)
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay bardağı toz halde getirilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı toz Antep fıstığı
  • 1 marul (atom veya kıvırcık da olabilir)
  • Kuru nane
  • Kimyon
  • Köri
  • Pul biber
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 1 adet limon
  • Tuz

Yalancı Çiğ Köfte Nasıl Yapılır?

Bir tencereye su konularak et bulyon eklenir ve su kaynatılır. Aynı zamanda suyun az gelme ihtimaline karşı ayrı bir kenarda da kaynamış su hazır edilir. Derin bir kaba alınan esmer bulgur, kaynamış su ile ıslatılır. Islatma işleminin püf noktası, kaynar suyun bulguru tamamen ıslatması ama üstünü geçmemesidir. Kaynatılan bulyonlu su az geldiyse biraz da hazırdaki kaynar sudan ilave edilerek bulgurun bulunduğu kabın üstü bir kapakla kapatılıp yumuşaması için beklenir. Bulguru 10 dakika sonra kontrol edilir ve suyunu çekip yumuşamış ise geniş bir tepsiye alınarak iyice harmanlanır. Ardından sırasıyla ezilmiş sarımsak, rendelenmiş soğan, ketçap, salçalar, mayonez, yarım limon suyu, tuz, yukarıda sayılan tüm baharatlar, sıvı yağ ve ince kıyılmış maydanoz da eklenerek iyice yoğrulmaya başlanır. Biraz kuru gibi gelse de ilk başta eklenen ketçap, mayonez ve yağ gibi sıvı malzemelerden dolayı özlü bir hamur haline gelecektir. En son olarak ceviz de eklenip bir kez daha yoğrulduktan sonra köfte harcı hazır hale gelmektedir. Yıkanmış ve suları iyice süzülmüş marullar servis tabağına dizilir ve üstüne avuç içinde sıkarak ve parmakların izini çıkararak hazırlanan yalancı çiğ köfteler dizilir. Servis öncesi toz Antep fıstığı serpilir ve tabağın çevresi dilimlenmiş limonla süslenir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Köfte Nasıl Yapılır?

Çiğ Köfte Nasıl Yapılır?

Urfa Usulü Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Usulü Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Hamilelikte Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Hamilelikte Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Köfte Kaç Kalori?dir?

Çiğ Köfte Kaç Kalori?dir?