Patatesli Çiğ Köfte Tarifi Çiğ köfte, genellikle etli veya etsiz olarak hazırlanır. Ancak, patatesli çiğ köfte de oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir alternatiftir. Patatesli çiğ köfte tarifi, özellikle et tüketmeyenler için harika bir seçenektir. Bu tarif, doğru malzemelerle hazırlandığında, sofranıza eşsiz bir tat katacaktır. Şimdi, patatesli çiğ köfte yapımına başlayalım. Patatesli Çiğ Köfte İçin Gerekli Malzemeler
Patatesli Çiğ Köfte Sosu İçin Gerekli Malzemeler
Patatesli Çiğ Köfteye En Son İlave Etmek Üzere
Patatesli Çiğ Köfte Nasıl Yapılır? Çiğ köftelik bulguru geniş ve yayvan bir kaba alın. Üzerine ılık su ve tuz ekleyerek yumuşaması için üstünü kapatın. Bu sırada çiğ köfte sosunu hazırlayın ve bir kenarda bekletin. Yeşil soğanlar ve maydanozları ayıklayıp yıkayın, ardından ince ince doğrayın ve bir kaba alın. Kuru soğanın kabuklarını soyup rendeleyin ve fazla suyunu sıkın, sumakla harmanlayın. Sarımsakları da rendeleyerek soğanların üzerine ekleyin. Yumuşayan bulgura sumaklı soğan karışımını ve sarımsakları ilave ederek birkaç dakika karıştırın. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin ve bulgura ekleyin. Hazırladığınız çiğ köfte sosunu da bulgurlu karışıma ilave edin ve iyice yoğurun. Bu aşamada tuzunu, ekşisini ve acısını tadın ve gerektiğinde ayarlayın. Son olarak, doğranmış yeşillikleri çiğ köfte karışımına ekleyerek tekrar yoğurun. Gerekirse ellerinizi hafif ıslatarak çiğ köfteye şekil verin ve servis tabaklarına dizin. Çiğ köfte artık servise hazırdır. Yeşillikler, limon, ayran, turşu ve mevsime göre salatalık ve domates eşliğinde servis edebilirsiniz. Dilerseniz, çiğ köfteye çekilmiş ceviz de ekleyebilirsiniz. Bu ölçülerle 5-8 kişilik çiğ köfte elde edebilirsiniz; kişi sayısına göre malzeme miktarını ayarlayabilirsiniz. Hazırladığınız köftelerin büyüklüğüne göre sayı değişebilir. Afiyet olsun. |