6 Kişilik Etli Çiğ Köfte Tarifi
Etli çiğ köfte, özellikle Güneydoğu Anadolu mutfağının sevilen bir lezzetidir. Bu tarifle, 6 kişilik lezzetli ve doyurucu bir etli çiğ köfte hazırlayabilirsiniz. İşte malzemeler ve yapılışı:
Malzeme Listesi
- 500 gram kaliteli kıyma (tercihen dana etinden)
- 250 gram bulgur (köftelik bulgur tercih edin)
- 1 çay bardağı nar ekşisi
- 2 adet soğan (rendelenmiş)
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- İnce doğranmış maydanoz
- İnce doğranmış taze soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlık Aşaması
- Öncelikle, bulguru bir kapta üzerini geçecek kadar sıcak su ile ıslatın. Bulguru, suyu çekene kadar bekletin.
- Islanmış bulgura rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş domates, biber salçası, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyin.
- Karışımı iyice yoğurun. Bulgurların yumuşaması ve bütün malzemelerin karışması için bu aşamada iyi bir yoğurma yapmalısınız.
- Kıyma ve baharatları ilave edin. Tekrar yoğurun. Etin tamamen karıştığından emin olun.
- Son olarak, ince doğranmış maydanoz ve taze soğanı ekleyin ve hafifçe karıştırın.
Servis Önerisi
- Çiğ köfteyi, marul yaprakları eşliğinde veya lavaş içinde servis yapabilirsiniz.
- Yanında limon dilimleri ve daha fazla nar ekşisi ile sunabilirsiniz.
- Afiyet olsun!
|