15 kişilik etsiz çiğ köfte için hangi malzemeler gerekli?
Geleneksel lezzetlerden biri olan etsiz çiğ köfte, hem pratik hem de besleyici bir seçenektir. Bu tarif, 15 kişilik bir sofraya yetecek miktarda, tamamen bitkisel malzemelerle hazırlanan nefis bir çiğ köfte sunuyor.
Gerekli Malzemeler
15 kişilik etsiz çiğ köfte yapmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyaç vardır: - 5 su bardağı ince bulgur
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı nar ekşisi
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kararbiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 su bardağı taze sıkılmış limon suyu
- 1 su bardağı nar taneleri (isteğe bağlı)
- 1 demet taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet nane
Malzemelerin Hazırlanışı
- İlk olarak bulguru bir kaba alın ve üzerine sıcak suyu dökün. Bulgurların şişmesi için 15-20 dakika bekletin.
- Şişen bulgura zeytinyağını, nar ekşisini, biber ve domates salçasını ekleyin.
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber ve limon suyunu ekleyerek iyice yoğurun.
- Taze soğan, maydanoz ve naneyi ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin. Tüm malzemeleri iyice yoğurup homojen bir kıvam alana kadar devam edin.
- İsteğe bağlı olarak nar tanelerini de ekleyerek hafifçe karıştırın.
Servis Önerileri
- Çiğ köfteyi marul yaprakları ile servis yapabilirsiniz.
- Yanında limon dilimleri ve turşu ile sunum yapabilirsiniz.
- Afiyetle tüketmek için yanına ayran veya meyve suyu da ekleyebilirsiniz.
|