Rondo ile çiğ köfte nasıl yapılır?
Geleneksel bir lezzet olan çiğ köfte, modern mutfak aletleriyle hazırlandığında hem daha pratik hem de aynı özgün tatla sofraları süslüyor. Rondo kullanarak, yoğurma işlemini kolaylaştıran ve kıvamı mükemmel hale getiren bir yöntemle çiğ köfte yapmanın püf noktaları bu yazıda.
Rondo ile Çiğ Köfte Yapımı Çiğ köfte, Türk mutfağının sevilen ve özgün lezzetlerinden biridir. Geleneksel olarak ellerle yoğrulan çiğ köfte, günümüzde rondo gibi aletlerle de kolaylıkla yapılabilir. İşte rondo ile çiğ köfte yapmanın adımları: Malzemeler
Hazırlık Aşaması 1. İnce bulguru bir kap içerisinde ıslatın. Bulguru 10-15 dakika kadar bekletip şişmesini sağlayın. 2. Soğan ve sarımsakları rondoya koyun. Püre haline gelene kadar çekin. Ardından bulgura ekleyin. 3. Rondonun içine kıymayı, biber salçasını ve zeytinyağını ilave edin. 4. Nar ekşisini, isot, tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştırmaya başlayın. Yoğurma Aşaması
Servis Aşaması 1. Hazırladığınız çiğ köfteyi marul yaprakları, yeşil soğan ve maydanoz ile birlikte servis edin. 2. Dilerseniz yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz. İpuçları
Bu tarif ile rondo sayesinde pratik ve lezzetli bir çiğ köfte hazırlamanız mümkün. Afiyet olsun! |
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?


.webp)

.webp)