Patatesli Çiğ Köfte Tarifi
Patatesli çiğ köfte, geleneksel çiğ köftenin farklı bir versiyonudur. Hem besleyici hem de lezzetli olan bu tarifi hazırlamak oldukça kolaydır. İşte 2 kişilik patatesli çiğ köfte tarifi:
Malzemeler
- 2 adet orta boy patates
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1/2 su bardağı nar ekşisi
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1/2 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
- Yarım demet taze soğan (ince kıyılmış)
- Yarım çay bardağı pul biber (isteğe göre)
Hazırlık Aşaması
- Öncelikle patatesleri haşlayın ve ezerek püre haline getirin. Soğumaya bırakın.
- Ayrı bir kapta ince bulguru, 1 su bardağı sıcak su ile ıslatın ve üzerini kapatıp şişmesini bekleyin.
- Bulgur şiştikten sonra, rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsakları, kimyonu, biber salçasını, tuzu ve nar ekşisini ekleyin. İyice yoğurun.
- Şimdi, püre haline getirdiğiniz patatesi ekleyin ve malzemeleri güzelce harmanlayarak yoğurmaya devam edin.
- Son olarak zeytinyağını, ince kıyılmış maydanozu ve taze soğanı ekleyin. İsteğe göre pul biber de ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeleri tekrar yoğurun.
- Karışımın iyice özdeşleşmesi ve kıvam alması için 5-10 dakika yoğurmanız yeterli olacaktır.
Sunum Önerileri
- Hazırladığınız çiğ köfteyi marul yapraklarının üzerine küçük parçalar halinde yerleştirerek servis edebilirsiniz.
- Yanında limon dilimleri ve turşu ile sunum yapabilirsiniz. Bu, lezzetini artıracaktır.
- İsterseniz, yanında lavaş ekmekle de servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
|